Valitse sivu

20.8.2017

Vihdoin ja viimein koitti sunnuntai aamu jolloin reissu kohti Ruotsin korkeinta huippua voi alkaa.

Kyllösen linja-auto lähti matkaan Sotkamosta kello kahdeksan ja meidän retkikunta hyppäsi kyytiin yhdeksän aikaan Kajaanin linja-auto asemalta.

Fiilis porukan keskuudessa oli todella mahtava vaikka monelle kanssamatkustajat olivat täysin tuntemattomia.
Osa porukasta oli saapunut Kainuuseen jo aikaisemmin ja näin ollen kyydissä oli nyt jo väkeä ympäri Suomea Hangosta Kuhmoon.

Tavarat kyytiin ja kohti Oulua jossa viimeinen Suomen puolella tehtävä pysähdys oli sovittu Oulun Partioaittaan.
Partioaitaa oli kutsunut meidät vierailulle ja tarjosi halukkaille vaelluskenkien suojakäsittelyn. Viimeiset retkimuona ja varuste hankinnat tehtiin myös.
Viimeiset reissuun lähtijätkin saatiin kyytiin samalla.

Seuraavana vuorossa olikin hieman pitempi ajopätkä Oulusta kohti Torniota. Kuljettajan pakollinen tauko ja samalla matkustajien vapaaehtoinen ruokatauko pidettiin Haaparannan Ikeassa.

Käteistä rahaa oli näppärä myös napata samalla kaupan seinästä automaatista joka latoi suoraan kruunut räpylään. Itse nostin kaiken varalta tonnin (noin 100€) ihan siltä varalta jos ennakko tiedoista poiketen jossakin ei kortti maksuvälineeksi kelpaakaan.

Samalla saatiin myös yhteiskuva koko retkikunnasta …oltiinhan sitä sentään siirrytty jo toisen valtakunnan puolelle.

 

Massu täynnä ruotsalaisia lihapullia ja entistäkin rennompi meininki linja-autossa suuntana Nikkaluokta.

Vielä yksi pakollinen pysähdys E10 asemalla.

Nikkaluokta Sarri AB pihaan ennen kahdeksaa paikallista aikaa joten vielä kerkesi pikaisesti pyörähtää ravintolan puolella.

Tässä vaiheessa porukka jakaantui oman retkisuunnitelmansa mukaan.
Osa oli varannut mökkimajoituksen Sarrista tai noin 5 kilometrin päästä reitin varrelta.
Iso porukka pystytti teltan leirintäalueen läheisyyteen. Jotkut lähti vielä etenemään kohti Kebnekaisea vielä saman illan aikana ja leiriytyi matkan varrelle.

Meidän retkikunta pystytti teltat muutaman sadan metrin päähän pää rakennuksesta ja suunnitelmissa oli jättää teltat seuraavana päivänä säilytykseen Sarri AB.lle.
Tavaroiden säilytys maksaa vain muutaman euron vuorokautta kohti ja näin ollen kaikkea ei tarvitse kantaa mukana koko reissua.

Osa porukasta oli lähtenyt matkaan ilman telttoja ja olivat näin ollen varanneet mökkimajoituksen koko reissun ajaksi. Meidän retkikunta halusi kuitenkin fiilistellä telttaillen ensimmäinen yön.
Iltapalaksi teltoilla lämmitettiin muun muassa Pekka Heikkisen leipomaa tervaleipää, päälle savuporoa ja lohta …voin suositella.

Uni tuli sateesta huolimatta todella nopeasti vaikka alle olikin saatu kaikille testiin uudet makuualustat.

Tarina jatkuu …Lue lisää ENSIMMÄINEN VAELLUSPÄIVÄ